27. marec

Sreda, 27. marec

»Prvi dan nekvašenega kruha so prišli k Jezusu učenci in mu rekli: ‘Kje hočeš, da ti pripravimo, da boš jedel velikonočno večerjo?’«
(Mt 26, 17)

Vprašanje na mestu!
Ste ga kdaj zastavili Jezusu? Ste ga kdaj vprašali kje in kako želi praznovati?
Tako samoumevno se nam zdi, da se za praznike udeležujemo obredov, da pripravimo in prinesemo k blagoslovu jedi, tako jasno in logično je, da na velikonočno jutro prihitimo k cerkvi in se postavimo v procesijo, in da se potem še hitreje vrnemo domov k praznični mizi … Tako globoko zakoreninjeno je to v nas, da vse to opravijo in naredijo tudi mnogi, ki sicer ne zahajajo v cerkev!
In, da ne bo pomote: nikogar ne odvračam od obiska cerkve in velikonočnih obredov. Nasprotno! Vendar pa, a ste se kdaj vprašali: Kje je Jezus? Kje On želi praznovati?
Želi da »odkljukam« obrede velikonočnega tridnevja ali želi da se z njim napotim na Oljsko goro, v ječo in po Žalostni poti na Golgoto?
Želi da sedem za bogato obloženo mizo prazničnih dobrot ali želi da prisedem k Njegovi mizi, da bom jedel in se res nasitil?
Ste kdaj vprašali Jezusa, kje želi praznovati in kako? Ste kdaj počakali na odgovor? Ste ga kdaj slišali? Ste ga kdaj upoštevali?

Gregor:
Related Post