Zgodbe iz velike knjige in iz malega predala

Kakšne bi bile svetopisemske zgodbe, če se pripovedovanja loti preprost tesar? In ali bi bile te zgodbe kaj drugačne, če jih pripoveduje svojemu sinu? In če ta sin sploh še ni rojen? Kar seveda pomeni, da jih posluša tudi mama?
Ima vse skupaj kakšen poseben pomen, če povemo, da je tesarju ime Jožef? In kakšne so zgodbe o življenju tesarjeva sina, če jih zapiše in iz svojega predala potegne Gregor Čušin?

Ilustracije Luka Modic Izvirne in navdihujoče zgodbe izpod peresa Gregorja Čušina

Moj mali besednjak od Ž do A

Duhovita razmišljanja o življenju

Avtorjeva razmišljanja, po geslih zbrana v naslov Moj mali besednjak od Ž do A, na duhovit in domiseln način spodbujajo k razmisleku o življenju. Zato da bi živeli prav, da bi bilo življenje na prvem mestu, je treba včasih naše spiske in sezname, naše načrte obrniti na glavo. In posledično vse od A do Ž postane od Ž do A. Življenje je v svojem bistvu vedno in nujno na začetku. Z življenjem se začne.

Avtor na nekoliko nenavaden, drugačen način razmišlja o življenju, kako ga živeti kot kristjan – v odnosu do sebe, do drugih in tudi v odnosu do Boga. Nevsiljivo podaja številne vrednote, ki jih sodoben način življenja pogosto prezira in nanje pozablja, in razmišlja o tem, kako načrtovati svoje življenje, da bo kot drevo, ki ima korenine v nebesih, krošnjo pa (še) prepuščeno vremenu na zemlji. Na sodobnost pogleda skozi oči svetopisemskih besedil, oseb in njihovih dejanj ter opozarja na živost svetopisemskega sporočila. Bralcu, ki si želi čim bolj polno živeti krščanstvo tukaj in zdaj, ta besedila dajejo navdih za osvežujoč pogled na krščansko držo v sodobnosti.

MOJ MALI BESEDNJAK OD Ž DO A

Mulc odkriva sveto pismo

Ilustrator: Damijan Stepančič

Mulc, ki ga mladi bralci poznajo iz revije Mavrica, se bliža birmi. Odrašča – a ostaja navihan, njegova domišljija pa neustavljiva. V prvi knjižni izdaji stripa o Mulcu bomo priča enkratnim domislicam o svetopisemskih zgodbah, kakršne bi te lahko bile, če bi se po kakšnem čudnem naključju v njih znašli člani Mulčeve družine. Z vsakim obrnjenim listom se bodo vrstili zabavni zapleti: v rajskem vrtu z Adamom in Evo, v Noetovi barki, v kitovem trebuhu z Jonom, v levnjaku z Danijelom, pri frizerju s Samsonom in Dalilo, z Mojzesom v egiptovski puščavi … Bo Mulc v vsej tej zmešnjavi v Svetem pismu našel tudi Jezusa in si tako odprl vrata k birmi?

Strip odlikujejo značilni kratki dialogi in neskončna presenečenja.

https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/knjiga/mulc-odkriva-sveto-pismo?Open

Pomisleki

»Pomisleki« so kratka razmišljanja ob dnevni Božji besedi.

Če sem še bolj natančen, gre za razmišljanja ob odlomku iz dnevnega evangelija. In če sem še natančnejši, je razmišljanje pretirana in premočna beseda za zapise, ki so nastali. Vsekakor pa prebogata.

Zato pomisleki. Niti ne misel. Kajti misel – tako se mi zdi – mora nekaj povedati, sporočiti, medtem ko je pomisleku dovoljeno, da se zgolj spotakne. Zatakne. Obregne. Zaleti. Vpraša. Celo podvomi.

Naj vam »Pomisleki« vzbudijo pomisleke. Naj vas pritegnejo v branje Božje besede. Da bo postala vaš »vsakdanji kruh«!

Naročila na: [email protected] ali Na FB strani Pomisleki v ZS

Vita dolorosa

Via dolorosa je Žalostna pot. To je ulica v Jeruzalemu, ki vodi od Pilatove palače do Kalvarije. Pravijo, da je to pot, po kateri je Jezus nosil križ. Vita dolorosa pa je žalostno življenje. Je naše življenje, naše srečevanje s križi in s Križem. Do srečanja z Njim. ViTa dolorosa so zato zgodbe naših žalosti. Naše poti od Poncija do Pilata. Od Pilata do Kalvarije. Od Kalvarije do Vstajenja. Naše vsakdanje in vsakodnevne poti do Njega. In z Njim.

https://www.iskreni.net/trgovina/product/vita-dolorosa/